Skaldjur - Tigerräkor
Skaldjur

TIGERRÄKOR

Även kända som scampi (bara stjärten), gambas (hela räkan), gambones, tropisk räka, med flera. Extra stora räkor kallas jätteräkor.

Tänk på

En av havets godaste och mest lätthanterliga råvaror, men undvik den tills vidare på grund av negativ miljöpåverkan – se nedan. En stor nordhavsräka vid namn amaebi kan vara ett alternativ.

Hur lagar man tigerräkor?

För ett bra resultat måste räkorna vara råa. Förkokta tigerräkor blir gummiaktiga om du steker eller kokar dem.

För att få den rätta färgen och smaken, se till att räkorna är torra innan du steker dem i en het panna. Gärna en grillpanna.

Stora räkor som ska på grillen ska gärna marinera i kryddor och olja ett tag innan.

Lägg i allra sist om du har dem i soppa. De ska på sin höjd sjuda.

Klassikern

Kokt i saltat vatten, grillad hel, grillad på spett, skalad och wokad, stekt med grovt havssalt, stekt i olivolja med hela vitlöksklyftor, panerad och friterad, panerad i kokosflingor och panerad, i färsburgare, i en pikant och het soppa, i en uppdaterad räkcocktail, i en pasta med tomat och chili, i en asiatiskt kryddad sallad, med mera.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Skaldjur

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp