Sötvattensfisk - Harr
Sötvattensfisk

HARR

En laxfisk med vitt kött som är nära släkt med sik och siklöja. Fisken är silvrig med grå streck och känns igen på ryggfenan som är hög och fyrkantig och påminner om ett segel.

Tänk på

Harr är sällsynt i fiskdisken men en populär fångstfisk för sportfiskare.

Hur lagar man harr?

Harrens vita och relativt magra kött blir gott om du halstrar fisken eller gör sotare och strör fint salt i botten på en gjutjärnspanna innan du bränner skinnet med lite eller inget fett.

Låt fisken gå färdigt i ugn – men tänk på att tunna filéer av det magra köttet snabbt blir torra. En vinägrettsås passar bra till.

Det sägs att harr doftar timjan.

Rätt innertemperatur harr

48 till 52 grader.

Klassisk rätt - harr

Nyfångad och halstrad.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Sötvatten

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp