Sötvattensfisk - Havsöring
Sötvattensfisk

HAVSÖRING

Havsvandrande öring är en laxfisk och har – precis som lax – kläckts och vuxit upp i sötvatten för att därefter vandra ut i havet. Den liknar laxen men är vanligtvis mindre och har svarta och röda prickar längs sidan.

Tänk på

Den här ädelfisken fångas främst av sportfiskare, med spö och nät. Den har en förvirrande mängd lokala namn beroende på var den tas upp.

Hur lagar man havsöring?

Havsöring lämpar sig för ungefär samma tillagningssätt och smaksättningar som lax och öring. Eftersom fisken lever i vilt tillstånd är köttet magrare och det kan förekomma stora variationer i smak.

Den här fisken blir vacker hel i ugn eller på grillen. Allt med spenat är gott till.

Rätt innertemperatur havsöring

48 till 52 grader.

Klassisk rätt - havsöring

Fylld med örter och grillad på/i halster.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Sötvatten

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp