Sötvattensfisk - Hajmal
Sötvattensfisk

PANGASIUS/HAJMAL

Pangasius är ett samlingsnamn som används på tre fiskarter. Det korrekta svenska namnet på den som allt oftare dyker upp i svenska fiskdiskar är ”Hajmal”. Namnet kommer av att den här malen på sätt och viss är lik en haj. Den är en populär matfisk och lever i floder och odlas i USA och framför allt i Asien.

Tänk på

Den kan även förekomma under namnen ”Panga”, ”Basa”, ”River Cobbler” och varianter på ”Catfish”. Till och med det vilseledande namnet ”vietnamesisk sjötunga” förekommer.

Hur lagar man pangasius?

Filén är platt och köttet är vitt. Smaken påminner om torsk, men köttet är betydligt fastare.

Köttet har en ”fet” smak och gör sig bra med panering och frityrsmet.

Rätt innertemperatur pangasius/hajmal

50 till 52 grader.

Klassikern

Fish & Chips.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Sötvatten

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp