Sötvattensfisk - Regnbågslax
Sötvattensfisk

REGNBÅGSLAX

En laxfisk som ursprungligen kommer från Amerikas stillahavskust. Den känns igen på ett band på sidorna i regnbågens färger. Odlad regnbåge väger sällan över 5 kilo, vanligast är fiskar kring ett kilo.

Tänk på

Köttet varierar i utseende från rödrosa till nästan vitt. Även smaken kan variera. Regnbågen du hittar i butiken är odlad. Den regnbåge som ibland fångas runt våra kuster har rymt från odlingar. I mat-terminologi så förvandlas regnbågen ofta till en ”forell” när den tillagas.

Hur lagar man regnbågslax?

Den här fisken med fast, rött kött kan tillredas på samma sätt som vår egen nordatlantiska lax, men det är vanligt att den tillagas hel och med skinnet kvar, kokt eller i ugn. Där den egentligen hör hemma blir den ofta pålägg på en bagel med cream cheese.

Fiskens färg kan förbättras, till exempel med rödbetor, när du gravar den.
Det fasta köttet blir fin färs. Blanda det gärna med vit fisk.

Spenat är ett passande tillbehör som också ger fin färg på tallriken.

Rätt innertemperatur regnbåge

48 till 52 grader.

Klassisk rätt – regnbågslax

Het ceviche på regnbåge, som i Mexiko och Centralamerika.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Sötvatten

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp