Hur vet man när fisken är klar?

Fisk- och skaldjursprotein börjar tillagas – denaturera, koagulera – redan vid 40 grader. Håll därför noggrann uppsikt över tid, temperatur och köttets utseende. En snabb och exakt digital termometer är det bästa redskapet för att pricka in ett perfekt resultat.

Fisken är färdig när innertemperaturen är:

Glöm inte att avsluta tillagningen några grader under önskad temperatur, eftersom den kommer fortsätta att stiga efter det att fisken tagits från värmen.

Fisken är färdig när:

Termometer rekommenderas, men du kan även testa fiskköttet med en gaffel, stekspade eller fingret. Hel fisk är färdig om köttet lossnar lätt från ryggbenet. En bit fisk är klar om en gaffel lätt går igenom köttet utan motstånd.

Fisken är klar när:

  • Det finns en kärna som är aningen genomskinlig, som pärlemor. (Vit fisk.)
  • Det finns en kärna som är glansig och som blänker rosa. (Ädelfisk.)
  • För tonfisk gäller en rödrosa kärna, ungefär som medium rare på rött kött.

 

Fisktermometer innertemperatur fisk PS
Beställ
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp