Laga grönsaker som proffsen

Det känns som länge sedan "grönsaker" var något som pliktskyldigt serverades till köttet eller fisken och bestod av sönderkokta, färglösa slamsor med grönt som serverades i en liten pöl med varmt vatten. I det moderna och smakvänliga, texturvänliga, hälsovänliga, experimentlystna och miljövänliga köket är grönsakerna stjärnor på bordet. Och professionella kockar har massor att lära ut. På de här sidorna hittar du kunskaper och tips om hur du lyckas med grönsaker, direkt från vårt nätverk med kockar.

Chef de Partie – linjekock

Chef de partie är franska för "gruppchef" eller "linjekock" och speglar den militäriska ordning som råder i ett restaurangkök. det är först när du har arbetat dig upp till titeln Chef de partie som du kan tänkas få ansvar för kökets grönsaksstation (i större, trafitionella kök händer det att grönsakskocken – "le legumier" – hamnar under stationen för förrätter, men denna underordnade roll har sällan grönsaker längre). Här hittar du allt vad en linjekock på med ansvar för köket grönsaker måste kunna – och kanske lite till.

Hur ska du använda PS matskola?

Det bestämmer du själv. Läs från början till slutet och lär dig allt utantill, eller låt de här sidorna bli ett lika naturligt verktyg i köket som kökskniven. För dig som vill utveckla både teoretiska och praktiska färdigheter rekommenderar vi det senare, men börja gärna med att ta en titt på grunderna, Commis de cuisine.

Våga misslyckas

Tro inte på de tyranniska kändiskockarna du har sett på tv – det är absolut tillåtet att misslyckas i köket. Det gåller grönsaker och alla andra råvaror du ger dig på. Misstag är den snabbaste och säkraste vägen till kunskap och det gäller även när du skaffar dig de praktiska färdigheter som krävs för att få kalla sig Chef de partie i ett professionellt kök. 

När du behärskar de avgörande kunskaperna så får du självförtroende och självförtroende leder till experimenterande och kreativitet – vilket i sin tur gör det ännu roligare och godare att lyckas.

Till grönsaksguiden!

Grönsaker PS
Beställ
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp