KÅL

Trendgrönsaken nummer ett sedan en längre tid tillbaka har alla rätt. Kål är fullt av nyttigheter, kostar nästan ingenting, odlas lokalt och smakar ljuvligt sött eller krispigt fräscht beroende på hur du tillagar det.

Kål vill jag kalla supermatens urmoder.
– Paul Svensson, Fotografiska m fl

Det finns tre huvudgrupper inom kålfamiljen:

  • Huvudkål är täta och klotformade som vit- och rödkål.
  • Bladkål växer i långa blad ut från stjälken, som grön- och svartkål.
  • Blomställningskål påminner mer om blomvärlden och växer i buketter som broccoli och blomkål.

Kålrabbi är med sin uppsvällda stambas är en egen sort i sammanhanget, men förtjänar sin plats tack vare den tydliga kålsmaken.

Till kålguiden.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp