SÅ SERVERAR DU LÖK

  • Tänk lök för ögat
  • Tillför stekt lök sist för dofternas skull
  • Bara rödlök på tallriken om den hör hemma där

Löken som bildar basen i de flesta av världens långkok är där för smakens – inte syns – skull. Men rödlök, gräslök och spröda salladslökar är vackra att äta med ögat.

Rödlök tappar sin vackra färg av tillagning, men i en färglös gryta kanske du vill välja dekorativa bitar med salladslök (lägg i dem sent) i stället för , till exempel, färglösa (men goda och utan tvivel saftiga) steklökar.

Fräst lök sist

Lägg på snabbt fräst lök allra sist. Då får du med så mycket som möjligt av dofterna, smakerna och frasigheten på tallriken.

Rostad lök

Den här klassikern på danska varmkorven – ”ristet lög” – är en bättre garnering än sitt rykte. Gärna till en silkeslen rotfruktspuré.

Lök i lag

Syltad lök är plötsligt på allas tallrikar och tungor. Det kan bero på trenden med Food Trucks, där lite syltad lök som topping i en taco, baguette, pita, osv, är ett enkelt sätt att sätta fart på smaklökarna. Följ gärna trenden.

Servera rödlök

Det är inte bara svenskar som älskar att dekorera tallriken med den här vackra grönsaken. Den återfinns i sallader, pickles och inläggningar i alla möjliga av världens kök. Garnera gärna med den röda färgen – men se till att också smaken har där att göra.

Den är där bara för att den är röd.
– Per Renhed är skeptisk till överanvändning av rödlök.

Beställ
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp