ROTFRUKTER

Ugnsbakade, kokade, strimlade, råstekta eller mixade till kräm. I gratäng, soppa eller gryta. Rotfrukter kan användas på tusen sätt och få helt olika karaktär. Det är dessutom en ovanligt lokal, prisvärd råvara som inte bråkar för mycket med miljön.

Vad är en rotfrukt?

Definitionerna av rotfrukter, eller rotsaker som de också kallas, går isär. Här väljer vi att se dem som växter vars traditionellt ätbara delar växer under jord.

Ingefära, galangal, gurkmeja, pepparrot, wasabi och lakritsrot är också exempel på rötter, men de fick inte vara med här eftersom de snarare betraktas som kryddor.

Till rotfruktsguiden.

Rotfrukter i rotfruktsguiden
Beställ
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp