Rotfrukter - Majrova
Rotfrukter

MAJROVA

En av våra första vårprimörer är den lilla, runda majrovan. Konsistensen påminner lite om rädisa men smaken går mer mot beta.

Tänk på

Majrovor du köper är ofta ordentligt skrubbade och tvättade. Skala inte, skölj bara av dem innan du tillagar dem. På så sätt bevarar du mer av smaken.

Hur tillagar man majrova?

Njut majrovan nykokt med en stor klick smör och flingsalt.

Skiva majrovan tunt, tunt och servera den som tillbehör, till exempel med citron, basilika och olivolja. Och så lite salt och svartpeppar.

Stek majrova i klyftor eler skivor: Antingen i ugnen eller på spisen, tills den blir gyllenbrun. Krydda med till exempel timjan och ät som tillbehör.

Tips: Sota skalet med en brännare innan du bakar rotfrukten hel i ugnen. Det blir både snyggt och smakar eldat.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Rotfruktsguiden

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp