Rotfrukter - Persiljerot
Rotfrukter

PERSILJEROT

Persiljeroten påminner om rotselleri i smaken och är döpt efter sin släkting persiljan. Till utseendet påminner den om palsternackan, bara lite vitare och (oftast) nättare.

Finhackad persiljerot är en av de fyra pelarna i böhmens wloszczyzna (+ hackad purjolök, hackad morot och hackad selleri). Läs mer om heliga grönsaksblandningar.

Tänk på

Riven, fräst persiljerot hjälper både smaken och saftigheten i biffar och köttbullar.

Hur tillagar man persiljerot?

Det mesta som du kan göra med palsternacka kan du göra med persiljerot. Koka den länge till rotfruktssoppa, mos och gratäng eller ugnsbaka den så att smakerna koncentreras.

Ugnsstekt persiljerot får en fin yta, se bara till att den är genomstekt. Persiljerot al dente blir bara trögt, inte gott.

Gör rotfruktssoppa: Blanda ner tärnad persiljerot i linssoppan, bondsoppan, den släta rotfruktssoppan och grytan. Eller koka enbart persiljerot med lök och god buljong tills den är helt mjuk och kan mixas till en slät soppa.

Klassikern

Grönsakssoppa.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Rotfruktsguiden

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp