SERVERA ROTFRUKTER

  • Många färger och former att välja på
  • Blasten är också grönsak och garnityr
  • Gör en sallad

Rotfrukter har på senare tid upplevt en renässans. En av flera anledningar är att de – med rätt handlag – blir vackra på en tallrik.

Sätt färg på bordet

Rotfrukter är inte bara goda, de kan vara dekorativa också – inte minst morötter i alla färger och röd-, gul- och polkabetor.

Rotfrukter i sallad

Om du inte ska servera rotfrukter som huvudnummer eller tillbehör till kött, fisk eller kyckling, passa på att blanda ner dem i grönsalladen, eller gör en liten sidorätt som höjer smakupplevelsen ytterligare.

Krisp och färg på puréer

Rotsakspuréer kan smaka fantastiskt, men samtidigt vara tråkiga i färgen. Ett sätt att bättre på intrycket kan vara att tillföra lite av färgrika sorter i receptet – enbart för utseendets skull. Ett annat sätt är att garnera med finhackat grönt. Och gärna med något krispigt som framhäver det lena, goda.

Ta vara på blasten

Mangold – vars blad ofta dyker upp i salladsblandningar – är nära släkt med rödbetor. Ta vara på småvuxen och mjäll blast från till exempel rödbetor och rotselleri. Stek och smaksätt eller gör en smak- och färgrik sallad.

Försök att se saker annorlunda, se till exempel blasten som en sallad.
– Joel Aronsson, Fäviken, Krakas Krog

Dela sida med andra
Köp