SERVERA ROTFRUKTER

  • Många färger och former att välja på
  • Blasten är också grönsak och garnityr
  • Gör en sallad

Rotfrukter har på senare tid upplevt en renässans. En av flera anledningar är att de – med rätt handlag – blir vackra på en tallrik.

Sätt färg på bordet

Rotfrukter är inte bara goda, de kan vara dekorativa också – inte minst morötter i alla färger och röd-, gul- och polkabetor.

Rotfrukter i sallad

Om du inte ska servera rotfrukter som huvudnummer eller tillbehör till kött, fisk eller kyckling, passa på att blanda ner dem i grönsalladen, eller gör en liten sidorätt som höjer smakupplevelsen ytterligare.

Krisp och färg på puréer

Rotsakspuréer kan smaka fantastiskt, men samtidigt vara tråkiga i färgen. Ett sätt att bättre på intrycket kan vara att tillföra lite av färgrika sorter i receptet – enbart för utseendets skull. Ett annat sätt är att garnera med finhackat grönt. Och gärna med något krispigt som framhäver det lena, goda.

Ta vara på blasten

Mangold – vars blad ofta dyker upp i salladsblandningar – är nära släkt med rödbetor. Ta vara på småvuxen och mjäll blast från till exempel rödbetor och rotselleri. Stek och smaksätt eller gör en smak- och färgrik sallad.

Försök att se saker annorlunda, se till exempel blasten som en sallad.
– Joel Aronsson, Fäviken, Krakas Krog

Beställ
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp