SÅ FÖRVARAR DU SALLAD

  • Håll den mätt (på vatten) men inte blöt
  • Svalt, luftigt, fuktigt – och kort tid
  • Behåll förpackningen
  • Mycket går att rädda med isvatten
  • Isbergs- och rosésallad tåligast

Sallad är en av de ömtåligaste grönsakerna du har att göra med i ett kök. De flesta salladssorter förvaras bäst i svalens grönsakslåda. Tricket är att hålla salladen ”mättad” med vatten, men inte blöt.

Så förvarar du sallad:

Svalt, luftigt, fuktigt och så kort tid som möjligt.

Behåll förpackningen

Behåll gärna originalförpackningen på. Material och utformning har förmodligen tagits fram för att innehållet ska hålla sig fräscht och ha så lång hållbarhet som möjligt.

Skilj på rotfrukter och grönsaker

Gröna blad och grönsaker som växer över jord förbrukar sitt vattenförråd och sin näring betydligt snabbare än rotsaker, som kan sägas vara i dvala. Förvara dem i olika lådor i kylen.

Luftig påse

Salladen i kylen ska omges av viss fukt, men den ska inte ligga och klibba mot – exempelvis – plast. Använd papperspåse eller en luftig plastpåse.

Isberg och rosé tåligast

Isbergssallad och rosésallad är de tåligaste sorterna och håller i upp till en vecka.

Behåll kruka och påse

Sallad på kruka ska stå kvar i både kruka och plastpåse för att maximera hållbarheten.

Mycket går att rädda

Kom ihåg att även om din sallad visar tecken på förlorad spänst så går mycket att rädda. Några timmar i isvatten får de flesta gröna blad och stjälkar att sträcka på sig igen.

Förvara spenat

Spenat köps ofta i påse. Om du är noggrann med att tillsluta hålet i en öppnad påse så kommer den att hålla sig spänstig betydligt längre.

Beställ
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp