SERVERA SALLAD

  • Blanda sorter och färger
  • Dressing sist
  • Sallad + umami = sant

En snygg sallad bjuder in till allt det andra på bordet. Det är här du kan frossa i fina färger och former som ger ett anslående första intryck när alla ska sätta sig till bords.

Så serverar du sallad:

Ju fler salladssorter desto bättre. Vänta med dressingen till sist.

Lagom dressing

Dressing, oavsett vilken sort du serverar, ska framhäva de fräscha smakerna i salladen, inte dränka dem. Om du är osäker, låt gästerna själva portionera sin dressing.

Snygga flaskor

Ställ gärna fram snygga flaskor med olja och vinäger. Gästerna kommer inte att tycka att du överlåter arbetet åt dem, de kommer däremot att uppskatta de fina livsmedel du bjuder på. Och ni får automatiskt något att prata om.

Dressing sist

Häll eventuell dressing över salladen precis innan servering. Annars kommer vätskan och saltet i dressingen göra att salladen förlorar sin goda krispighet och fräschör.

Vacker sallad ger vacker rätt

Det är inte så svårt att skapa en vacker uppläggning. På en bädd av färggranna salladssorter får allt protein en fin presentation.

Ju mer desto bättre

Blanda olika salladssorter – gärna i olika färger – med krispiga inslag som tunt skuren jordärtskocka, morot, rödbeta, rädisa eller kålrabbi. Då blir salladen både snygg och rolig att äta.

Beska + umami = sant

Beska och umami är två grundsmaker som kan lyfta varandra till spännande höjder. Det beska inslaget i de flesta salladssorter passar utmärkt med umamin i till exempel kött eller blå- och grönmögelost.

 

Beställ
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp