ALLT OM TOMATER

Tomater är den mest odlade grönsaken i Europa och vi svenskar äter drygt tio kilo tomater per person om året. Det finns tusentals arter och inom botaniken räknas tomater som bär, inte som frukter.

Umami och sötma

Tomaten är oumbärlig i det salta köket, men den har ungefär lika högt sockerinnehåll som hallon. Kombinationen av sött och umami är det som gör den så speciell. Tomatens umami i kombination med salt är ett utmärkt sätt att lyfta fram smaker i andra ingredienser.

Tomater är en sjukt användbar produkt.
– Per Renhed sätter ord på det vi andra går och tänker

Till tomatguiden.

Tomater PS
Beställ
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp