BIFFTOMATER

En stor tomatsort, det hörs på namnet. Den är rundad, något platt och även konsistensen är biffig, eller ”matig”, åt det mjöliga hållet.

Tänk på

Det finns även gula bifftomater.

På grund av storleken blir även skivor och klyftor stora och passar mindre bra för en nätt sallad.

Coeur de boeuf heter en bifftomat med veckad struktur på ytan. ”Boeuf” betyder biff och den här har ungefär samma egenskaper som sin namne. Den här sorten kan skifta i grönt och vara god och mogen ändå.

Hur lagar man bifftomat?

Bifftomater är, på grund av sin kompakta konsistens, lätta att skiva och rinner inte ut. En stor, tunn skiva är perfekt till hamburgaren/vegoburgaren.

Skivor av bifftomat kan även stekas eller grillas hastigt på hög värme – just som en ”biff” – för att få en smakrik yta. Eller stek halva bifftomater med snittytan neråt i pannan.

En halv bifftomat kan fyllas med röror, kött, grönsaker, smält ost, med mera.

Klassikern

Full English Breakfast med stekt bifftomat. Toppa med smält cheddar om frukosten inte är stabbig nog.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Tomatguiden

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp