GULA TOMATER

Gula och orangea tomater har den färg de har för att skalets gröna klorofyll gradvis bryts ned till betakaroten. Inte till lykopen, som i röda tomater.

Betakaroten är samma färgämne som du hittar i morötter.

Tänk på

Smaken är mildare än hos röda tomater.

Hur lagar man gula tomater?

Du kan laga gula och orangea tomater precis som du lagar röda tomater. Den enda egentliga skillnaden är färgen och – eventuellt – den något mildare smaken.

Om du bakar tomater i ugn är det fint med olika färger.

Klassikern

Blandsallad med tomater av alla färger.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Tomatguiden

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp