KVISTTOMATER

Kvisttomater är egentligen inte en sort, det är en teknik. För att få till lite mognare, lite smakrikare tomater så plockas de senare i den viktiga mognadsprocessen – med kvisten intakt.

Tänk på

Kvisttomater tillåts att mogna längre på sin kvist, men utan kvisten kommer mognadsprocessen (i butiken eller i ditt kök) att stanna av.

De kan vara svenska eller importerade, ofta från Spanien eller Holland.

Hur lagar man kvisttomater?

Precis som du lagar andra tomater – och i förhoppningen att du får lite mer mognad och smak för pengarna.

Klassikern

Tomatsallad med buffelmozzarella och färsk basilika.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Tomatguiden

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp