Fågel - Kalkon
Var på djuret

KALKON

En fågel med utmärkt, magert kött, men som alltför ofta fylls med mastig stuffing och som får stå alldeles för länge i ugnen.

Tänk på

På en hel fågel tenderar de olika delarna att bli klara olika fort, inte minst om den innehåller ett kilo kall stuffing. En kalkonklubba från en stor fågel – tillagad som om den vore en lammstek – kan vara ett bättre val för att få ett jämnare och bättre resultat i ugnen.

Hur lagar man kalkon?

Om du stuffar en hel kalkon och tillagar i ugn, proppa den inte så full så att tillagningen tar lång tid och bröst och vingar hinner torka ut. Lämna hellre utrymme så att ugnsvärme kan tränga in i fågelns insida.

Bröstfiléer är klara (och blir snabbt torra) vid 65 grader. Det mörkare köttet på benen tål betydligt mer, ca 80 grader.

Rimma kalkon som ett proffs.

Klassikern

Hel ugnsstekt kalkon med stuffing (måttligt av den varan, se ovan) på äpple, bröd och kryddor. Använd gärna fågelns egen, smakrika lever.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Fågel

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp