Fågel - Kalkonbröstfilé
Var på djuret

KALKONBRÖSTFILÉ

Fint, magert och mört kött som kan användas till det mesta. För lång tillagning ger ett torrt och tråkigt kött.

Tänk på

Kalkonbröst är magert kött och behöver hjälp av fett och saftiga ingredienser.

Hur lagar man kalkonfilé?

Bröstfiléns magra kött blir färdigt – och riskerar att sedan snabbt bli torrt och trådigt – redan vid 65 grader. Om du tillagar filén i ugn, tänk på att innertemperaturen fortsätter att stiga även efter att du har tagit köttet från värmen.

Kalkonens bröstfilé fungerar utmärkt att woka – inte minst för att stekoljan och goda vätskor i woken kan kompensera för torrheten i köttet.

Klassikern

Strimlat, wokat kalkonbröst med cashew och thailändsk basilika.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Fågel

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp