Fågel - Kycklinglårfilé
Var på djuret

KYCKLINGLÅRFILÉ

Den övre lårmuskeln utan ben. Ett saftigt, mörkt kött som passar till det mesta.

Tänk på

Prismässigt rankas filén som den finaste biten på kycklingen, men lårfilén vinner enligt många på smak och konsistens.

Hur lagar man kycklinglårfilé?

Det här är det möraste och smakrikaste köttet på hela kycklingen. Det är dessutom mer tillåtande än filén. Det fungerar t ex bättre som strimlat kött till wok. Formen är även perfekt för att omsluta en fyllning.

Köttet på kycklingens lår är klart vid 70 grader (det torrare köttet på bröstfilén är klart – och börjar bli torrt – redan vid 65 grader).

Klassikern

Sauterad kyckling med soja, socker och vårlök.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Fågel

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp