Fågel - Kycklingskrov
Var på djuret

KYCKLINGSKROV

Skrovet är det som blir över när övriga styckningsdetaljer har trancherats i sina beståndsdelar.

Tänk på

Med de här resterna kokar du en utmärkt fond. Den för alla tänkbara soppor, grytor och såser att lyfta flera snäpp.

Hur lagar man kycklingskrov?

Du lagar förstås inte kycklingskrov, men du använder det till att koka en av kökets mest användbara fonder. Utsökta soppor i all världens kök baseras på buljong kokt på kycklingskrov.

Hjälp smakerna på traven med några soppgrönsaker – till exempel purjo och morot – och eventuellt lite mild kryddning. Vattnet ska koka – men inte våldsamt. Låt gärna koket stå och svalna över natten för att smakerna verkligen ska komma ut. Sila och koka ner till en klar fond dagen efter.

Du kan frysa in skrov om du inte har tid att ta till vara på dem direkt. Koka gärna flera vid ett tillfälle för att få till så mycket smak som möjligt.

Klassikern

Klar kycklingbuljong med dumplings och pak soi.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Fågel

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp