Fågel - Majskyckling
Var på djuret

MAJSKYCKLING

I Sverige är detta oftast samma ras som övrig kyckling, men uppfödd på majs som ger en finare färg och smak. Smaken sitter bland annat i fettlagret under skinnet – ta inte bort det.

Tänk på

Finare kyckling ger ett finare resultat. En majskyckling är oftast värd skillnaden i pris.

Hur lagar man majskyckling?

Det mesta av smaken – inte minst på en välgödd majskyckling – sitter i det gulaktiga fettet under skinnet. Ta inte bort det i onödan – det kan matgästen själv göra på tallriken.

För ett perfekt resultat och vackert, knaprigt skinn, torka alltid kyckling noggrant innan du börjar tillaga den. Ju torrare, desto bättre. Kycklingens skinn tål stora mängder salt.

Krångla inte till det, en majskyckling är redan full med milda, fina smaker. Grilla eller stek hel i ugn. Var generös med smaksättare när du grillar hel kyckling – det mesta droppar ändå bort. För gärna in salt, svartpeppar, vitlök och andra kryddor under skinnet.

Ett minus med att grilla kyckling hel är att olika delar blir färdiga olika fort. Bröstet börjar bli torrt redan vid ca 65 grader, det mörkare köttet i benen tål upp till 70 grader.

Klassikern

Ungersk paprikakyckling. Kycklingens skinn har mycket smak att tillföra, men det gör sig inte i en gryta. Dra av skinnet från kycklingdelarna och stek det knaprigt i kastrullen du ska använda. Sedan kan du avlägsna det och steka övriga ingredienser i fettet och smaken som blir kvar.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Fågel

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp