Fågel - Strutsfilé
Var på djuret

STRUTSFILÉ

En helgjuten köttbit som är mycket lik en oxfilé, men som är betydligt magrare.

Tänk på

Strutsfilé har funnits länge i Sverige men är fortfarande sällsynt i många butiker.

En är den stora bröstmuskeln som flaxar vingarna, men filén på en struts sitter på den kraftiga kroppen.

Hur lagar man strutsfilé?

Det goda, möra, magra köttet kräver varsam hantering och tillsatt fett för att inte bli trist vid tillagning.

Sikta på en innertemperatur på 58 grader.

Klassikern

Späcklindad tournedos på struts.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Fågel

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp