Gris - Fläskbog
Var på djuret

FLÄSKBOG

Det här smakrika framdelsköttet kan styckas på flera olika sätt och ger olika stekar som alla säljs under variationer på namnet ”bog”. Alla dessa kan kokas möra och sedan stekas. Det prisvärda köttet passar även att strimlas till wok.

Tänk på

Leta efter insprängt fett för mer smak. Kött från bogen säljs ofta skivat eller strimlat.

Hur lagar man fläskbog?

Det söta i köttet trivs med sött och syrligt i såser, marinader och tillbehör. Som stek ska bogen lagas i fuktig värme. ”Pulled pork”, en rätt som har hittat till Sverige, ska göras på ett stort stycke ”pork butt”, vilket motsvarar bogen/karrén. Hela stycket tillagas på låg värme under lång tid i en gryta i ugnen. Resultatet är mört, smakrikt, trådigt kött som man kan dra ("pull") isär.

Du kan även den här fettrika styckdetaljen.

Klassikern

Wok på strimlat fläskkött. Smaksätt med soja och socker, chili, fish sauce, oyster sauce, Hoisinsås, med flera.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Gris

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp