Gris - Fläskytterfilé
Var på djuret

FLÄSKYTTERFILÉ

Kotlettraden utan ben kallas fläskytterfilé eller ibland fläskhare. Köttet är magert och kan hanteras ungefär som fläskfilé. Fläskytterfilé blir som saftigast helstekt i ugn. I rökt form kallas den kassler.

Tänk på

Behåll fettkappan under tillagning och skär bort den före servering. Om du tillagar köttet i skivor så kan du snitta det på några ställen för att undvika att bitarna skålar sig.

Hur lagar man fläskytterfilé?

Stek hel så att du får en smakrik yta, låt gå färdigt i ugn, låt vila och skiva ögonblicket före servering. Eller stek i skivor – med risk för att resultatet blir torrt och tråkigt.

Klassikern

Stekt i smör och smaksatt med nymalen peppar. Mer behövs inte.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Gris

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp