Kalv - Bog rygg hals kalv
Var på djuret

BOG, RYGG OCH HALS AV KALV

De här delarna har längre tillagningstid än andra styckningsdetaljer på kalven, men de smakar mer. Tack vare alla smaker och kollagen som sitter i benen och i märgen så är de utmärkta till grytor och raguer.

Tänk på

Att benet finns kvar är ett plus. Beräkna 100 till 125 g per person utan ben, 200 g med ben.

Hur lagar man bog, rygg och hals av kalv?

Du kan skära en bogstek utan ben i skivor för att laga piccata, även om receptet traditionellt görs med kalvens filé.

Köttet på kalvens rygg och hals är relativt rikt på fett och bindvävnad och används därför ofta till kalvfärs.

Alla de här framdelskötten – som är mildare och mörare på en kalv än på en ko – passar till långkok.

Klassikern

En svensk paradrätt där kalvens milda smak får gifta sig med en mild krydda: Dillkött.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Kalv

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp