Kalv - Kalventrecote
Var på djuret

KALVENTRECOTE

Den finaste, möraste biten på kalvens framdel. Den är marmorerad och perfekt att grilla eller steka, gärna med ben. Tillaga den inte för länge eftersom den snabbt förlorar sin saftighet.

Tänk på

Kalv är magert kött. Leta efter marmorering.

Hur lagar man kalventrecote?

Den här råvaran förtjänar att tillagas enkelt och varsamt. Den här styckdetaljen på kalven kan grillas eller stekas på samma sätt som entrecote från nöt, men eftersom fetthalten är låg och köttet är känsligt så är det extra viktigt att det inte blir genomstekt, torrt och tråkigt.

 Innertemperaturen ska inte klättra högre än 57 grader. Vid för hög temperatur blir den torr och mjällig i konsistensen.

Klassikern

Helstekt i ugn eller i skivor i pannan.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Kalv

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp