Kalv - Kalvfransyska
Var på djuret

KALVFRANSYSKA

Den bästa kalvsteken. Den är mager och blir mycket saftig vid långsam tillagning i ugn. Kan även skivas till rulader och schnitzlar.

Tänk på

Kalvens fransyska har endast ca 3 procent fett.

Hur lagar man kalvfransyska?

Ta bort den tjocka senan för att steken inte ska mista sin fina form vid tillagning. Använd termometer och var noga med att det magra köttet torkar ut.

Utbankad fransyska blir en fin schnitzel som du inte behöver smaksätta med annat än salt, peppar och citron.

Klassikern

Klassiska tillbehör är gräddsås, kokta grönsaker, gelé och pressgurka.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Kalv

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp