Kalv - Kalvkotletter
Var på djuret

KALVKOTLETTER

Kalvkotletterna har fin smak och konsistens och måste tillagas varsamt så att inte köttet torkar ut. En hel kotlettrad kallas kalvrack. Den kan du späcka och helsteka i ugn.

Tänk på

Beräkna 200 g per person med ben.

Hur lagar man kalvkotletter?

Knaperstekta, möra kotletter passar till en saftig röra på tomater och grönsaker med italiensk kryddning. Till själva stekningen är salt, vitpeppar och smör och/eller olivolja de enda kryddor som egentligen behövs.

Du kan välja att lägga kalvkotletterna på grillen, men då går du miste om stekfettet som tillför smak till det här magra köttet (det finns en god anledning varför italienska kockar gärna panerar och steker den här styckdetaljen).

Klassikern

Panerade kotletter blir Costolette alla Milanese. En sallad på hackade tomater, mild lök, basilika och citron passar bra som enda tillbehör.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Kalv

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp