Kalv - Kalvlever
Var på djuret

KALVLEVER

Smakar mildare än nötlever. Ju ljusare, desto mörare och mildare i smaken. Stek den varsamt och med rosa kärna, annars blir den för hård.

Tänk på

För ett aptitligt resultat, var noga med att ta bort hinnor och senor. Levern ska mer eller mindre ”skalas”.

Hur lagar man kalvlever?

Kalvlever har mildare smaker än lever från vuxna djur. Den blir utsökt stekt i tunna skivor – men det är viktigt att utsidan får en ordentligt stekt och smakrik yta i kontrast till den rosa, möra och milda insidan.

Kalvlever lyfter med bland annat bacon, lök, kapris, persilja och äpple.

Kalvlever kan även tillagas som gryta eller stuvning.

Klassikern

Kalvlever Anglaise, torka av, vänd i mjöl, stek i smör och servera med tillbehören ovan.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Kalv

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp