Kalv - Kalvtunnbringa
Var på djuret

KALVTUNNBRINGA

Kan fås med eller utan ben och behöver tillagas under lång tid eftersom den innehåller muskler med olika hårdhet. Kan även stekas långsamt på låg värme i ugnen och bräseras till kalvrullader.

Tänk på

I Italien kan du be slaktaren att skära upp en ficka mellan köttet och benen som man sedan fyller med diverse smaksättningar. Det kan även fungera i Sverige.

Hur lagar man kalvtunnbringa?

Om du inte använder det relativt feta köttet till långkok så kan du använda den platta bringan till att göra en "rulle" som du fyller med smaker och bakar i ugnen. Fyll gärna bringan med typiska, saftiga, aromatiska, söta, sura och salta smaksättare från det italienska köket. Rulla ihop – precis som du skulle göra en rulltårta – och bind ihop med snöre. Stek i ugn på låg värme under lång tid.

Klassikern

Fylld med medelhavsörter, kalvfärs och lufttorkad skinka. Servera med smörstekt polenta.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Kalv

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp