Lamm - Lammlägg
Var på djuret

LAMMLÄGG

Tillagas hela i ugn under lång tid på låg värme tills köttet släpper från benen. Läggen kan även grillas efter kokning för att få en smakrik yta.

Tänk på

Det du köper i butiken kan vara fram- eller baklägg. Den här detaljen innehåller mycket ben och köttet krymper vid tillagning. Beräkna ett lägg per person.

Hur lagar man lammlägg?

Lammläggens kött innehåller stora mängder bindvävnad och smakgivande fett. Köttet blir som godast av att tillagas länge och väl på låg värme. Resultatet blir ett mycket saftigt sönderfallande kött med djupa smaker.

Läggens smak kan lyftas fram genom att bara använda salt, olivolja, peppar, vitlök och en skvätt vin. Eller så kan du matcha råvaran med starkt aromatiska kryddor från orienten, till exempel kanel och ingefära.

Lammlägg kan användas rimmad – i stället för fläsklägg – i ärtsoppa.

Klassikern

Lammlägg i ugn. Lite vin av valfri färg och några vitlöksklyftor är det enda som krävs. Tillaga på låg temperatur – 150 grader eller ännu lägre – i många timmar så sköter smakerna sig själva.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Lamm

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp