Nöt - Asado de Tira
Var på djuret

ASADO DE TIRA

En Argentinsk styckdetalj som väntar på att få ett svenskt namn. På engelska kan den heta short ribs, chuck ribs och cross cut ribs.

Styckdetaljen består av en "genomskärning" av nötdjurets revben och bringa.

Tänk på

Asado de Tira må vara nötdjurets motsvarighet till grisens revbensspjäll och/eller bacon, men en kort stund på grillen eller i stekpannan räcker inte för den här bastanta styckdetaljen.

Fetthalten är hög. Det gör under för smakerna, men ställer lite krav på presentationen.

Hur lagar man Asado de Tira?

Det smakrika köttet blir gått av att långkokas, men den stora mängden fett gör långsam bakning i ugnen till ett mer aptitligt val av metod. Behandla det som fläsksida – men med hänsyn till att dimensionerna är större.

Först efter långsam tillagning på låg värme är det en god idé att ge köttet en snabb tur på grillen så att det får yta och smak.

I Argentina använder man gärna chimichurri som både marinad och sås.

Klassikern

Ugnsbakad Asado de Tira med chimichurri. Vad annars?

Dela sida med andra

Mer från Nöt

Köp