Nöt - Hals
Var på djuret

HALS

En ovanlig styckdetalj i butiken eftersom det hårda köttet ofta mals till köttfärs.

Tänk på

Högrev, bog eller bringa är förmodligen bra alternativ till det du ska laga.

Hur lagar man hals?

Köttet är smakrikt och innehåller endast ca 3 procent fett, men det är också hårt. Det måste kokas eller malas till färs – och då helst i en blandning med fetare, mjukare färs från andra delar av djuret, eller med ca 30 procent .

Kraftigt kött med nästan påträngande umami ska gärna kombineras med ingredienser som har inslag av beska. Exempel på detta är fransmännen som balanserar oxkind med (bådd beska och söta) morötter i en klassisk gryta. Eller att koka köttet i öl (se nedan).

Det hetaste proffstipset om vad du kan tillaga med halskött från nöt är nog ändå: Fråga din handlare.

Klassikern

En gryta på hälften öl och hälften buljong. Sötman och beskan i ölen gör det kraftiga köttet gott.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Nöt

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp