Nöt - Högrev
Var på djuret

HÖGREV

Det här är det vanligaste kokköttet i svenska butiker och kommer från djurets skulderparti mellan halsen och entrecoten. Högrev är ett stort stycke som innehåller stora mängder senor och hinnor. Insprängt fett och bindväv ger mycket smak och mullig konsistens åt klassiska grytor.

Tänk på

Leta efter marmorering. Köp en stor bit och laga för flera måltider, en gryta som har fått stå några dagar smakar ännu bättre.

Hur lagar man högrev?

Högrev är full av fett och bindvävnad och blir därför smakrikt och lent i konsistensen vid långkok. Den här styckdetaljen är dessutom lättare att putsa (men inte för mycket) än andra former av framdelskött från nöt. Högrev är att rekommendera till grytor med kraftiga, heta och rökiga smaker.

Lämpliga basingredienser är vin, buljong eller tomat med komplement som lök, vitlök, sidfläsk, grönsaker och svamp. Koka minst 2 timmar för att få smakrikt, sönderfallande kött. 

Högrevshjärtat är en detalj som kan vara mör och fint marmorerad. Prova att steka den som du skulle steka en entrecote.

Klassikern

Boeuf Bourguignon, kalops, chili, med flera. en riktig chili görs på lök, vitlök, rostad spiskummin, sidfläsk, chile chipotle, chile ancho, öl och hela köttstycken som har fått koka tills de faller i bitar. Servera eventuella bönor on the side.

Bra att kunna: 11 regler för en ultimat chili con carne.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Nöt

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp