Nöt - Innanlår - lövbiff
Var på djuret

INNANLÅR – LÖVBIFF

Det här möra och magra köttet kommer från insidan av djurets bakre lår. Det kan stekas hastigt i en panna eller i ugnen men tenderar att dra ihop sig och bli ointressant i grytor. Innanlåret ska putsas rent från hinnor före tillagning.

Tänk på

Ju mer insprängt fett, desto bättre resultat kommer du att få om du steker köttet – i skivad form som lövbiff.

Hur lagar man lövbiff?

Förbered alla tillbehör – till exempel färskriven pepparrot – i förväg. Att laga en tunn lövbiff går fort och den ska genast ut till gästen. Värm tallrikarna.

Ju kortare stektid, desto mörare blir resultatet. Därför är det helt avgörande att stekpannan är mycket het (en teflonpanna duger alltså inte) och att köttet är rumstempererat.

Du vill också ha ungefär samma storlek och tjocklek på varje köttbit. Då ryms de i pannan och blir klara lika fort. Banka ut dem under plastfolie om det behövs.

Olja gärna köttet i stället för pannan. Stek varje sida hastigt – med rätt värme är det en fråga om sekunder, inte minuter – för att få rätt yta och en mör och rödrosa kärna på köttet. Servera genast på varma tallrikar.

Lövbiff är utmärkt snabbmat. Prova att skiva den tunt och att äta den direkt i en nudelsoppa.

Klassikern

Stekt lövbiff med rå äggula och riven pepparrot. Eller fylld med stekt hackad lök, svamp, bacon och persilja.

Eller:

Biff Stroganoff. Att utgå från mör och fin lövbiff gör det lätt att få till de rätta strimlorna av kött.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Nöt

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp