Nöt - Oxkind
Var på djuret

OXKIND

Serveras ibland på restauranger med ambitioner och ger nästan lika mycket smak för pengarna som oxsvans. Oxkinden jobbar hårt under djurets livstid och har en djup, fin smak.

Tänk på

Du måste sannolikt beställa oxkind i förtid även hos en bra slaktare. Den nätta köttbiten räcker till två till tre personer.

Hur lagar man oxkind?

Bräsera långsamt och varsamt i rödvin med vitlök och örter tills köttet blir mört och saftigt. Varför inte i en gjutjärnskastrull på låg temperatur i ugnen över natten? Eller plocka fram tryckkokaren.

Klassikern

Joue de boeuf aux carottes, brässerad oxkind med morötter. Kombinationen av sötma och beska i morötterna spelar utmärkt med umamin i oxkinden.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Mer från Nöt

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp