Laga vilt som proffsen

Kött från vilt är en lite speciell kategori i ett restaurangkök. Det består av protein och beter sig därför som övrigt kött – men ändå inte. Vilt har speciella egenskaper i grytan och på tallriken som en kock måste ta hänsyn till. Till saken hör också att det produceras på ett sätt som gör det mindre förutsägbart – och därför ofta mer spännande – än de flesta andra råvaror. På de här sidorna hittar du, direkt från vårt nätverk med kockar, proffsens kunskaper och tips om hur du lyckas med viltkött.

Chef de Partie – linjekock

Chef de partie är franska för "gruppchef" eller "linjekock" och speglar den militäriska ordning som råder i ett restaurangkök. det är först när du har arbetat dig upp till titeln Chef de partie som du kan tänkas få ansvar för kökets köttstation. Här hittar du allt vad en linjekock på en köttstation måste kunna om vilt. Fokus är på tillagning av själva köttet, men i det här speciella fallet har vi valt att ta med lite mer om råvarans ursprung och villkor i det vilda.

köksbrigaden diagram pyramid

Hur ska du använda PS matskola?

Det bestämmer du själv. Läs från början till slutet och lär dig allt utantill, eller låt dem bli ett lika naturligt verktyg i köket som kökskniven. För dig som vill utveckla både teoretiska och praktiska färdigheter rekommenderar vi det senare, men börja gärna med att ta en titt på grunderna, Commis de Cuisine.

Våga misslyckas

Tro inte på de tyranniska kändiskockarna du har sett på tv – det är absolut tillåtet att misslyckas i köket. Misstag är den snabbaste och säkraste vägen till kunskap och det gäller även när du skaffar dig de praktiska färdigheter som krävs för att få kalla sig Chef de partie i ett professionellt kök. Detta gäller inte minst när du ger dig på vilt, världens bästa kött.

När du behärskar de avgörande kunskaperna så får du självförtroende och självförtroende leder till experimenterande och kreativitet – vilket i sin tur gör det ännu roligare och godare att lyckas med den här råvaran.

Till viltköttsguiden!

stekpanna vilt PS
Beställ
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp