Småvilt - Vildkanin
Småvilt

VILDKANIN

Kaniner ingår i familjen hardjur men är mindre och de flesta lever en stor del av sina liv under marken. Vildkaninen blir upp till 45 centimeter lång och väger ett par kilo.

Tänk på

Det är inte så mycket kött på en kanin, om man får ut ett kilo per djur har man haft tur. Se till att du har marginal när gästerna kommer.

Köttet är ljusare än harens och både den milda smaken och konsistensen gör att kaninen påminner om kyckling. Ofta funkar det att byta ut vanlig kyckling mot vild kanin.

Hur lagar man vildkanin?

Gör ett franskt långkok på en hel kanin: Stycka kaninen – det är inte helt olikt att stycka en kyckling. Bryn den och låt den koka med stekt lök, vitlök, bacon, vin, timjan och hönsbuljong en timme eller två. Lyft sedan ur kaninen och förvandla buljongen till senapssås med grädde – och senap. Lägg tillbaka kaninbitarna och njut.

Eller gör en spansk paella och ersätt kycklingen med små bitar kanin – vilket lära vara det ursprungliga receptet.

Mer om hur du lagar småvilt hittar du laga vilt.

Så lagar du (tam) kanin.

Klassikern

Saffransdoftande paella med kanin, chorizo och blåmusslor.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp