Småvilt - Vildsvinsfärs
Småvilt

VILDSVINSFÄRS

Om du lyckas hitta vildsvinsfärs kommer den ofta från lägg eller skinka. Vildsvin är fetare än annat vilt (utom björnfärs), vilket ger den en ganska mild viltsmak. Men den är både mer spännande och magrare än en tamgris.

Tänk på

Salta färsen minst en timme innan du ska blanda den, så binder den vätska och får fin konsistens. Salt är ett starkt bindemedel, låt det jobba en stund så behöver du inga ägg i färssmeten.

Har du hittat fryst färs, tina den snabbt i en påse under rinnande vatten. Då behåller den smak och konsistens bättre.

Hur tillagar man vildsvinsfärs?

Allt du kan göra med vanlig färs kan du göra med viltfärs. Prova att ersätta fläskfärs med vildsvin så tillför du både viltsmak och en känsla av lyx. Dessutom kan du njuta av att du äter ett naturligt, hållbart kött.

Grunderna för biffar, järpar och bullar på viltfärs:

  • Salta färsen i förväg, för smak och för att binda vatten.
  • Bättra gärna på saftigheten och sötman med stekt/rostad/bakad lök.
  • Låt färsen vila en timme innan du formar biffar, järpar, bullar.
  • Stek i en blandning av olja och smör.
  • Testa gärna med termometer och sikta på 55-60 grader.

Mer om hur du lagar vilt hittar du laga vilt.

Klassikern

Wallenbergare på vildsvin med rårörda lingon.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp