Storvilt - Rådjurshögrev
Storvilt

HÖGREV AV RÅDJUR

En styckdetalj som består av hårt arbetande muskler. Köttet är magrare än motsvarande stycke på ett högrev av nöt, men i en ångande, smakrik rådjursgryta gör det sig alldeles utmärkt.

Tänk på

De anonyma grytbitarna du hittar i butiken är ofta högrev eller rådjursbog. Fråga

Var inte för noggrann när du putsar köttet. Eventuella föroreningar ska bort, men man vill behålla fett och bindväv som ger grytan god smak och konsistens.

Hur lagar man högrev av rådjur?

Köttet behöver sin tid för att möras så långkok passar bra. Men vilt behöver kortare tid än annat kött, särskilt om du har saltat det i förväg. Grytan ska aldrig koka, bara ryka, och hålla en temperatur på 85 grader.

Skär inte för små bitar till grytan eftersom köttet krymper när det tillagas. Kuber på 3 x 3 x 3 centimeter är en bra storlek.

Grunderna när du lagar långkok på vilt:

  • Skär köttet i ganska stora bitar (de krymper i grytan).
  • Salta köttet minst en timme i förväg – för smak och för mörare kött.
  • Bryn köttbitarna i olja och smör.
  • Koka enligt recept. Tänk på att grönsaker behöver kortare tid.

Mer om hur du lagar vilt hittar du laga vilt.

Klassikern

Viltbourguignon med pressad potatis.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp