Storvilt - Renhögrev
Storvilt

HÖGREV AV REN

De mindre ädla rendetaljerna passar utmärkt till en mustig, smakrik gryta. Eller varför inte göra egen renskav?

Tänk på

De anonyma grytbitarna du hittar i butiken är ofta högrev eller renbog. Fråga.

Om du gör gryta, var inte för noggrann när du putsar köttet. Man vill behålla fett och bindväv för att ge god smak och bra konsistens.

Skär inte för små bitar eftersom köttet krymper när det tillagas. Kuber på 3 x 3 x 3 centimeter är en bra storlek.

Hur lagar man högrev av ren?

Gör ett långkok: Köttet behöver sin tid för att möras i grytan. Men vilt behöver kortare tid än annat kött, särskilt om du har saltat det i förväg. Grytan ska aldrig koka, bara ryka, och hålla en temperatur på 85 grader.

Grunderna när du lagar långkok på vilt:

  • Skär köttet i ganska stora bitar (de krymper i grytan).
  • Salta köttet minst en timme i förväg – för smak och för mörare kött.
  • Bryn köttbitarna i olja och smör.
  • Koka enligt recept. Tänk på att grönsaker behöver kortare tid.

Skär ditt eget skav: Ta en halvfryst bit kött och skär i tunna skivor tvärs över fibrerna. Det här ger ett kött med fin smak och litet tuggmotstånd, perfekt för en snabb gryta eller i lasagne.

Mer om hur du lagar vilt hittar du laga vilt.

Klassikern

Gulasch på ren med smetana.

Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Beställ

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp