Konsten att steka ägg

Om ett kokt ägg alltid är vad det är (nåja) så är det tvärtom med stekta ägg: Resultatet påverkas av valet av stekpanna, valet av fett, temperatur, teknik och smaksättning. Att tänka på:

Stek ägg i het panna

ska vara varm, därefter ska fettet hinna bli varmt, och först därefter ska ägget ner i pannan.

Hur man knäcker ägg

Att knäcka ägget mot en platt yta ger ett snyggare ”snitt” och mindre flis i skalet än om du gör det mot en vass kant.

Stek ägg med tålamod

Låt ägget steka i fred en bra stund innan du börjar peta med stekspaden (titta gärna in i ett restaurangkök någon gång och se på hur proffsen vid stekbordet bär sig åt). Bara sänk eller höj värmen om det behövs.

Hur man serverar stekt ägg

Använd en för att skopa upp och servera äggen.

 

Steka stekt ägg PS
Beställ
Prenumerera på vårt Nyhetsbrev
Dela sida med andra

Tack för din anmälan!

Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

Stäng
Köp