Så lyckas du med konservburkarFörr eller senare – oavsett hur duktig och pretentiös man är i köket – så brister det i planeringen och/eller plånboken och så står man där med konservburkar som enda råvara till middagen.
Här följer en samling tips om hur du får lite höjd på din burkmat. Vi börjar med en lista på de bästa av burkar: Tomat är bästa konservburken |
|
Tips burktomat:
Bönor på konservburk är näst bästEller rättare sagt alla konserver med baljväxter: Kidneybönor, svarta bönor, borlottibönor, vita bönor, linser, kikärtor, osv. De kan tillföra ”det matiga” i nästan vilken improviserad rätt som helst. De fungerar även utmärkt som utfyllnad när gårdagens rester inte riktigt räcker till alla.
Tips bönor på burk
Tre: Sardiner, tonfisk och makrillAlla tycker inte om fisk på burk, men den som gör det behöver aldrig gå hungrig. Och den som gillar sardiner behöver aldrig lida brist på omega-3-fettsyror. Läs mer:
|
Tips sardiner på burk
Tveksam fyra är burkmajsMajsen som man förväntas lägga på buffésalladen gör ingen glad, men den här konserverade produkten har ändå ett existensberättigande. Den är fin att titta på och en av få grönsaker på burk som erbjuder lite tuggmotstånd.
Tips burkmajs
KonservburkbubblareSoldatens ärtsoppa, gulasch, baked beans, dulce de leche/kondenserad mjölk (efterrätter), paprika på burk, med flera. Vi har valt att bortse från picklade grönsaker, sill och annat gott som läggs på glasburk.
De 6 bästa konservburkrecepten
Smaklig måltid och glöm inte att fylla på förrådet med konserver. |