Av: Jalapenjojesus

Kategori: Varmrätt Övrigt

Okt 28, 2015

Sätt ett betyg
    Skriv ut

    Wok på viltskav

    (0 av 0 röster)

    Ingredienser

    En wok med mer betoning på "vilt" än på "asien". Fungerar med alla typer av skav.

    3-4 personer

    240 g skav (standardpaket)
    1 broccoli
    1 knippe vårlök
    1 stor morot
    2 stjälkar selleri
    en stor näve nyplockad skogssvamp
    ca 1 dl vitt vin
    ca 1 dl crême fraiche
    smör
    olivolja

    Marinad:
    3-4 vitlöksklyftor
    1 msk kinesisk soja
    1 tsk japansk soja
    1 tsk worcestersås
    1 msk kycklingfond
    ett stänk olivolja
    rikligt med nymalen svartpeppar

    Tillbehör:
    Vitt ris
    (Rostad spetskål)

    Instruktioner

    1.
    Finhacka vitlöken och blanda ingredienserna till marinaden. Blanda med skavet.

    2.
    Svetta svampen i en panna med smör.

    3.
    Skär broccolin i snygga buketter och skär alla grönsaker i lika stora bitar. Gärna lite grövre än i en ”vanlig” asiatisk wok så att man verkligen känner smaken av varje grönsak.

    4.
    Hetta upp woken. Häll i några matskedar olivolja (inte den fina sorten). När oljan ryker:

    5.
    Tillsätt och woka köttet, morötterna, broccolin, sellerin och vårlöken på hög värme – och i den ordningen. Tillsätt svampen. Avsluta med vinet (woken ska vara fortsatt het så att alkoholen dunstar fort) och rör ner crême fraiche.

    5.
    Servera med kokt vitt ris. Garnera gärna med en skiva lätt saltad spetskål som har rostats i ugn eller i en stekpanna.

    Kommentarer

    Tack för din anmälan!

    Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

    Stäng
    Köp