Av: Professional Secrets

Kategori: Varmrätt Lamm

Mar 7, 2016

Sätt ett betyg
    Skriv ut

    PS Klassiker: Lammlägg i ugn

    (5 av 1 röster)

    Ingredienser

    Till läggen:
    Ca 6 lammlägg, 1 per person
    1 stor lök
    3 vitlöksklyftor
    olivolja
    Ett glas vin
    salt och nymalen peppar

    Till grönsakerna
    De flesta grönsaker, hackade i grova och ungefär lika stora bitar, går bra. Tänk bara på tillagningstiden:

    Kortare tid – Lök, broccoli, haricots verts, osv...

    Längre tid – potatis, morötter, rotfrukter, osv...

    Instruktioner

    1. Sätt ugnen på (minst) 120 grader. Om tiden är knapp (men du behöver ändå ca 2 timmar) kan du gå upp till ca 175 grader.
    2. Putsa lammläggen – men inte för noggrant. Lägg dem tätt i ett lager i en ugnsform med grova klyftor lök och de skalade, knäckta vitlökarna. Salta generöst, peppra och ringla över olivolja och vinet.
    3. Täck plåten med aluminiumfolie och ställ mitt i ugnen ca 3-4 timmar. När köttet lossnar lätt med en gaffel är läggen färdiga.
    4. Ta ut plåten och lyft ur läggen. Lägg ett lager lämpliga "ugnsgrönsaker" i botten. Lägg lammläggen över och sätt in i ugnen igen – utan folie.
    5. Ta ut och servera när grönsakerna är klara.
    • Grönsaker som blir fortare färdiga kan läggas i senare.
    • Höj temperaturen i slutet för en god, lite rostad yta på köttet.

    Kommentarer

    Tack för din anmälan!

    Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

    Stäng
    Köp