Av: Professional Secrets

Kategori: Varmrätt Lamm

Mar 7, 2016

Sätt ett betyg
    Skriv ut

    PS Klassiker: Lammlägg i ugn

    (5 av 1 röster)

    Ingredienser

    Till läggen:
    Ca 6 lammlägg, 1 per person
    1 stor lök
    3 vitlöksklyftor
    olivolja
    Ett glas vin
    salt och nymalen peppar

    Till grönsakerna
    De flesta grönsaker, hackade i grova och ungefär lika stora bitar, går bra. Tänk bara på tillagningstiden:

    Kortare tid – Lök, broccoli, haricots verts, osv...

    Längre tid – potatis, morötter, rotfrukter, osv...

    Instruktioner

    1. Sätt ugnen på (minst) 120 grader. Om tiden är knapp (men du behöver ändå ca 2 timmar) kan du gå upp till ca 175 grader.
    2. Putsa lammläggen – men inte för noggrant. Lägg dem tätt i ett lager i en ugnsform med grova klyftor lök och de skalade, knäckta vitlökarna. Salta generöst, peppra och ringla över olivolja och vinet.
    3. Täck plåten med aluminiumfolie och ställ mitt i ugnen ca 3-4 timmar. När köttet lossnar lätt med en gaffel är läggen färdiga.
    4. Ta ut plåten och lyft ur läggen. Lägg ett lager lämpliga "ugnsgrönsaker" i botten. Lägg lammläggen över och sätt in i ugnen igen – utan folie.
    5. Ta ut och servera när grönsakerna är klara.
    • Grönsaker som blir fortare färdiga kan läggas i senare.
    • Höj temperaturen i slutet för en god, lite rostad yta på köttet.

    Relaterade produkter

    Kommentarer

    Köp