Av: Professional Secrets

Kategori: Varmrätt Nöt

Apr 15, 2016

Sätt ett betyg
  Skriv ut

  PS Klassiker: Oxkinder med morötter

  (0 av 0 röster)

  Ingredienser

  Det fina med den här klassiska rätten är att beskan och sötman i morötterna spelar så väl med de lena, djupa, umamismakerna i köttet. Rätten är busenkel, men kräver lite tid.

  Ca 1 kilo oxkind
  5 stora morötter
  en gul lök (alt. purjolök)
  2 hela nejlikor
  2 vitlöksklyftor
  1 stjälk selleri
  1 lagerblad
  1 kryddmått timjan
  3 dl fin köttbuljong
  3 dl rödvin
  1 msk tomatpasta
  Smör, olivolja
  Salt och nymalen svartpeppar

  En lyxig potatispuré…

  Instruktioner

  1. Tvätta morötterna och skär i lagom munsbitar (inte för tunna skivor). Hacka övriga grönsaker. Skär oxkinderna i stora grytbitar.

  2. Värm olivolja och smör i en gryta. Bryn en fin yta samtliga bitar oxkind på alla sidor. Tillför de hackade grönsakerna och kryddorna och bryn lite till – men inget får brännas vid. Tillför buljong, vin och tomatpasta. Sätt på lock och låt puttra i minst två timmar.

  3. Om det är mycket vätska kvar, gör följande moment utan lock: Tillför de skivade morötterna och låt sjuda ca 30 minuter till. Grytan ska vara tjock och simmig och mörk. Morötterna ska vara kokta, men inte mosiga.

  4. Smaka av med salt och peppar. Garnera gärna med färsk timjan. En lyxig potatispuré är gott till.

  Kommentarer

  Tack för din anmälan!

  Snart kommer du få vårt nyhetsbrev med tips och inspiration direkt från proffsköket. Håll även utkik efter din rabattkod på 25% som kommer i ett separat mejl och som gäller ditt första köp i vår webbutik. Välkommen!

  Stäng
  Köp