Toast Pelle Janzon

Recept av: Hans

Betyg: 5 av 5 från 1 röster

Ingredienser

  • För 4- pers
  • 250 g oxfilé
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 knippe gräslök, finhackad
  • 120 g löjrom
  • salt och svartpeppar ur kvarn
  • 4 ägg

Instruktioner

Putsa oxfilén fri från senor. Skär köttet i 4 tunna skivor, banka ut den mellan plastfolie. Eftersom oxfilén är ett så mört kött, var försiktig när du bankar ut det så att det inte går sönder (använd en köttbankare eller baksidan av en kastrull).


Ta bort översta lagret av plastfilm och vänd upp köttet på fyra tallrikar, klicka över löjrommen, strö över gräslök och rödlök. Salta och peppra över köttet.

Separera gula och vita, placera äggulan i skalet på toasten.

Servera med en kall öl!

Bli proffs i ditt eget kök – professionalsecrets.com